> download our portfolio in English














FRANTZEN et al onderschrijft circulair manifest bna

FRANTZEN et al onderschrijft het manifest Wij gaan circulair van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). De ambitie is dat de gebouwde omgeving in 2050 volledig circulair is.

Om deze ambitie te bereiken, zijn in het manifest belangrijke ontwerpuitgangspunten geformuleerd. Echte gebouwcirculariteit begint bij het onderliggende business- en exploitatiemodel, dat een sterke invloed heeft op de ontwerp- en bouwmethodiek.

Wij hebben er als FRANTZEN et al voor gekozen om naast het architectenbureau het ontwikkelingsbedrijf Lemniskade Projecten op te richten en volledige invloed uit te oefenen op de gebouwen die we ontwikkelen. Zo kunnen we maximaal duurzame gebouwen ontwerpen door veel aandacht te besteden aan materiaalkeuze, flexibiliteit en herbruikbaarheid. Wij ontwerpen onze gebouwen zo dat ze telkens opnieuw gebruikt kunnen worden en, wanneer het ooit nodig zou zijn, relatief eenvoudig gedemonteerd worden. De ruwe materialen zijn zonder grof sloopwerk weer terug te winnen en kunnen opnieuw gebruikt worden. Succesvolle voorbeelden van deze werkwijze zijn het veelgeprezen project Patch22 en het naastgelegen project Top-Up.

Lees het volledige manifest "Wij gaan circulair".